Over Nel de Mol

Nel de Mol beeldend kunstenaar (geboren Dordrecht 26.01.1960)

…”Van alles wat ik op mijn pad tegenkom maak ik een mooie verbeelding om te kunnen delen”…

Ik schilder en geef mandala tekenles. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur door er lange wandelingen in te maken, met een grote voorliefde voor plekken met water, vooral aan de kust. Ik kan er mijn hoofd lekker leeg laten waaien en weer opladen met inspiratie voor nieuwe, creatieve ideeën.

Met mijn schilderijen deel ik de prachtige uitzichten van de natuur. Bij het inlijsten maak ik soms gebruik van oud hout en verwerk ik gejutte materialen. Ik werk voornamelijk met acrylverf. Mijn stijl is figuratief en soms abstraherend.

In mijn Atelier aan huis en op locatie, geef ik onder andere mandala tekenlessen. Tekenen en creëren doe ik al mijn hele leven. Tijdens mijn collegejaren heb ik alle facetten van het tekenvak geleerd van Debby Gast-Kendall en later op de vrije academie van Dordrecht heb ik diverse verdiepingscursussen gevolgd. De laatste jaren ben ik het liefst aan het schilderen. Het boeit mij om zelf uit te zoeken wat ik met verschillende materialen allemaal kan doen.

Sinds mijn verhuizing naar Drenthe in maart 2018 ben ik toegetreden tot het KunstKollektief Borger-Odoorn.

Mijn cv van exposities kun je bekijken in deze link.

Alles wat je aandacht geeft groeit!