Over Nel de Mol

Nel de Mol (Dordrecht 1960), beeldend kunstenaar

“Van alles wat ik op mijn pad tegenkom maak ik een mooie verbeelding, als uitzicht of inspirerend object, om te kunnen delen”

Ik schilder, fotografeer en geef mandala tekenles. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur door er lange wandelingen in te maken, met een grote voorliefde voor de kust. Ik kan er mijn hoofd lekker leeg laten waaien en weer opladen met inspiratie voor nieuwe creatieve ideeën. Op mijn pad verzamel ik van alles wat aanspoelt.

Met mijn schilderijen en foto’s deel ik de prachtige uitzichten van de natuur en heb daarbij oog voor detail en de eindeloze diversiteit aan composities. Mijn foto’s bewerk ik niet. Daar wil ik juist niets aan veranderen, omdat anders de sfeer van het moment verloren gaat. Bij het inlijsten van mijn foto’s en schilderijen maak ik gebruik van oud hout. Soms verwerk ik ook gejutte materialen in mijn schilderijen.

In mijn Atelier aan huis en op locatie, geef ik onder andere mandala tekenlessen. Tekenen en creëren doe ik al mijn hele leven. Het boeit mij om zelf uit te zoeken wat ik met verschillende materialen allemaal kan doen. Wat mijn geestesoog ziet wil ik met mijn handen maken. Daarnaast bedenk ik ook nog allerlei workshops met natuurlijke materialen, zoals creatief met schelp. De meerwaarde van mijn atelier aan huis is de unieke sfeer en de persoonlijke aandacht voor mijn cursisten.

 

Alles wat je aandacht geeft groeit!